3ος Διαγωνισμός Ποιότητας Ελαιολάδου “ΚΟΤΙΝΟΣ 2018”

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: ΙΕΓ || ΗΜΝΙΑ: 01 ΝΟΜΕΒΡΙΟΥ 2017

Για τρίτη συνεχή χρονιά τα κορυφαία τυποποιημένα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα καλούνται να αναδείξουν τη μοναδικότητά τους και να διακριθούν για τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τους, από τους πιστοποιημένους και καταξιωμένους διεθνείς γευσιγνώστες του Διαγωνισμού ΚΟΤΙΝΟΣ. Ο Διαγωνισμός διοργανώνεται από την Επιστημονική Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου  ΦΙΛΑΙΟΣ σύμφωνα με τα αυστηρά κριτήρια του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας (ΔΣΕ).

 

Η ΦΙΛΑΙΟΣ προσκαλεί τους τυποποιητές ελαιολάδου να συμμετάσχουν στον πλέον αξιόπιστο για την χώρα μας Διαγωνισμό Ποιότητας για τα επώνυμα τυποποιημένα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα, δίνοντας την ευκαιρία στα προϊόντα τους να κατακτήσουν μια θέση μεταξύ των κορυφαίων εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων της νέας εσοδείας 2017/18.

 

Ο φετινός Διαγωνισμός θα αφορά τρεις κατηγορίες βραβείων και ειδικότερα:

 

Βραβεία για εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα ΠΟΠ/ΠΓΕ.

Βραβεία για Βιολογικά εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα , και

Βραβεία για εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα συμβατικής καλλιέργειας.

Ο Διαγωνισμός ΚΟΤΙΝΟΣ διακρίνεται για:

 

τις διαδικασίες και τα κριτήρια που τηρούνται, σύμφωνα με τον πλέον καταξιωμένο διεθνώς Διαγωνισμό MARIO SOLINAS που διεξάγει το ΔΣΕ.

την αξιολόγηση των συμμετοχών σε δύο επίπεδα.

Μοναδικός στόχος και επιδίωξη της μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Λέσχης Φίλων Ελαιολάδου ΦΙΛΑΙΟΣ είναι η ανάδειξη και βράβευση μέσα από το Διαγωνισμό ΚΟΤΙΝΟΣ των κορυφαίων ποιοτικά επώνυμων τυποποιημένων εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων.

 

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας ελαιοκομικής περιόδου 2017/18, o Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ της ΦΙΛΑΙΟΣ εύχονται σε όλους όσοι εμπλέκονται επιχειρηματικά με το ελαιόλαδο – παραγωγούς, διακινητές, τυποποιητές και εξαγωγείς – μια επαγγελματικά καλή και πετυχημένη εμπορική ελαιοκομική χρονιά!

 

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στη Γραμματεία της ΦΙΛΑΙΟΣ, στο τηλέφωνο 2103238856, στο email info@filaios.org, ενώ μπορείτε να κατεβάσετε τον πλήρη Κανονισμό του Διαγωνισμού από εδώ.

 

​Μπορείτε να δείτε το πλήρες Δελτίο Τύπου εδώ